Nieuws

Nieuwe impuls Galgeriet

Eindelijk gaat er wat gebeuren op het Galgeriet. Al eindeloos lang kijken we aan tegen een verouderd en onttakeld industrieterrein waar geen cent meer in geïnvesteerd wordt. Projectontwikkelaar Hoorne Vastgoed gaat een begin maken. Met vierhonderd woningen. En ja, ook met een supermarkt, een Albert Heijn.

Lees verder

Trudy Willig beëidigd als duo-raadslid

Trudy Willig Duoraadslid GroenLinks Waterland
GroenLinks Waterland is weer op volle sterkte. Met de komst van Trudy Willig heeft GroenLinks weer drie duo-raadsleden, naast de drie gekozen raadsleden. Iedere fractie in de gemeenteraad van Waterland mag drie duo-raadsleden aanstellen. In andere gemeenten heten ze soms commissieleden. Zij stemmen niet mee in de raad, want ze zijn niet gekozen, maar behandelen agendapunten in de voorbereidende raad. De duoraadsleden van GroenLinks onderscheiden zich verder niet van de raadsleden. Ze denken en doen met alles mee. Na het vertrek van Gebke van Gaal heeft GroenLinks Waterland lang geen opvolger aangesteld. Trudy Willig is een welkome aanvulling voor de fractie, met veel kennis en enthousiasme. Hieronder stelt ze zichzelf voor.
Lees verder

Evaluatie campagne Tweede Kamer verkiezingen 2017, vooruitblik naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2018

Het is al weer vier weken geleden dat we naar de stembus gingen voor een nieuwe Tweede Kamer. GroenLinks heeft een goed resultaat bereikt waaraan ook  Waterland een mooie campagnebijdrage heeft geleverd.

We zijn in Waterland bij de landelijke verkiezingen gegroeid van een magere 2,62 % in 2012 ( 288 stemmen)  naar 9,51 % nu ( 1136 stemmen). Landelijk behaalde GL 959.600 stemmen ( = 9,1 % )  We zitten dus 0.41 % boven het landelijk gemiddelde.  Alle kiezers hartelijk dank.

Lees verder

Pagina's