Het Broekerhuis

Mooie avond in Broek, komt allen

Op dinsdag 23 januari a.s. organiseert GroenLinks Waterland een bijeenkomst in het Broekerhuis, Leeteinde 16, in Broek in Waterland.

De avond zal in het teken staan van klimaatverandering en de effecten daarvan op ons dagelijks leven en onze blik op de toekomst.  Wat is het echte, achterliggende verhaal als we luisteren naar mensen die de effecten van klimaatverandering aan den lijve ondervinden? Wat betekent het voor onszelf in Nederland en in Waterland?

Goof Buijs uit Broek in Waterland zal met de aanwezigen deze vragen bespreken. Goof is lid van de  internationale vrijwilligersorganisatie “Sustaining all life”. Hij heeft de internationale klimaatconferenties in Parijs (2015) en Bonn (2017) bezocht.  Met deze organisatie draagt hij de visie uit dat de meest effectieve manier om klimaatverandering te stoppen is om een eind te maken aan verdeeldheid tussen mensen. Op deze conferenties organiseren ze workshops en fora. Mensen uit alle hoeken van de wereld die de verandering van het klimaat dagelijks aan den lijve ondervinden, kunnen daar hun verhaal kwijt.  In deze fora wordt juist naar hen geluisterd, niet alleen naar beleidsmakers en onderhandelaars. Bij klimaatverandering  is veel  méér aan de orde is dan wij ons in Nederland en Waterland gewoonlijk realiseren. 

Na de pauze zal Astrid van de Weijenberg, fractievoorzitter en lijsttrekker bij de komende gemeenteraadsverkiezingen, het GroenLinks verkiezingsprogramma presenteren en toelichten. U kunt met haar en met andere GroenLinks kandidaten in gesprek over de ambities van de partij voor het beleid van de komende vier jaar.  De avond staat open voor leden, sympathisanten en allen die belangstelling hebben.

Inloop vanaf 19.30 uur, programma begint om 20.00 uur en duurt tot uiterlijk 22.30 uur.