Mijn naam is Frans Ronchetti en ik ben geboren in 1949 in Amsterdam aan een mooi kade in Oud-West. Een groot deel van mijn werkzame leven heb ik mij in verschillende uitvoerende en beleidsmatige functies bij de gemeente Amsterdam bezig gehouden met Werkgelegenheidsbeleid en Sociale zaken.

In de jaren tachtig van de vorige eeuw heb ik aan de wieg gestaan van Progressief Monnickendam, dat in de jaren negentig is opgegaan in GroenLinks Waterland. In die periode was ik o.m. duoraadslid en bestuurslid.

Ik was gemeenteraadslid van 2004 tot 2011 en hield mij in de raad onder meer bezig met Zorg, Welzijn, Sociale zaken, Verkeer en Parkeren. Op 24 maart 2011 heb ik afscheid genomen als raadslid. Daarnaast ben ik al jaren actief als headhunter voor GroenLinks in Waterland. 

Op de Algemene Ledenvergadering van GroenLinks Waterland in december 2013 werd ik door de leden tot voorzitter gekozen. In de loop van 2018 heb ik deze functie neergelegd vanwege persoonlijke omstandigheden. Daarna ben ik algemeen bestuurslid geworden. Ik woonde ruim veertig jaar in de binnenstad van Monnickendam en ben in 2020 verhuisd naar de Buitengouw in Monnickendam.