Trudy Willig Duoraadslid GroenLinks Waterland

Trudy Willig beëdigd als duo-raadslid

GroenLinks Waterland is weer op volle sterkte. Met de komst van Trudy Willig heeft GroenLinks weer drie duo-raadsleden, naast de drie gekozen raadsleden. Iedere fractie in de gemeenteraad van Waterland mag drie duo-raadsleden aanstellen. In andere gemeenten heten ze soms commissieleden. Zij stemmen niet mee in de raad, want ze zijn niet gekozen, maar behandelen agendapunten in de voorbereidende raad. De duoraadsleden van GroenLinks onderscheiden zich verder niet van de raadsleden. Ze denken en doen met alles mee. Na het vertrek van Gebke van Gaal heeft GroenLinks Waterland lang geen opvolger aangesteld. Trudy Willig is een welkome aanvulling voor de fractie, met veel kennis en enthousiasme. Hieronder stelt ze zichzelf voor.

Sinds 2009 woon ik met mijn man en -inmiddels- dochtertje in het prachtige Katwoude. Na een studie Europese Studies en Bestuurs- en Organisatiewetenschappen heb ik gewerkt als adviseur in de publieke sector (met name voor de Europese Commissie en de Rijksoverheid). Mijn expertisegebied was het verbeteren van de digitale overheidsdienstverlening voor burgers en bedrijven. Een aantal jaar geleden heb ik een carrièreswitch gemaakt en ben ik begonnen met een groepsaccommodatie/bed & breakfast. Daarnaast ben ik actief in het Vluchtelingenwerk en ben ik actief geweest voor de Polderraad Katwoude.

De publieke zaak heeft altijd mijn interesse gehad. Als duo-raadslid bij GroenLinks wil ik mij onder meer inzetten voor de belangen van de kernen en de jongere generaties. Dat betekent behoud van het Waterlands landschap (geen industriegebieden in het weiland), veilige wijken voor kinderen, genoeg woningen voor starters en in het sociale segment, beter openbaar vervoer, het stimuleren van (startend) ondernemerschap en een moderne, open en interactieve gemeente. Ik geloof dat voor een toekomstbestendig Waterland, een lange termijn- en dus een duurzame visie nodig is. Die vind ik bij GroenLinks.