We feliciteren natuurlijk ook de lokale partij WaterlandNatuurlijk, ze werden met vijf zetels de grootste partij. Een unieke situatie, voor het eerst sinds het ontstaan van de gemeente Waterland zijn het CDA (3 zetels) en de VVD (2 zetels) niet een van de twee grootste partijen.

D66 en de PvdA behielden beide hun twee zetels. Het initiatief voor de vorming van een nieuw college ligt vanzelfsprekend bij WaterlandNatuurlijk, we stellen ons open op en zijn altijd bereid om aan tafel te gaan om deelname aan een mogelijke coalitie te bespreken.

Inmiddels hebben we afscheid van de vertrekkende raadsleden genomen, vanuit onze fractie is Jaap Wortel na 14 jaar in de lokale politiek gestopt, hij blijft aan als adviseur op het gebied van financiële zaken. het onderwerp waarop zijn expertise al die jaren zeer gewaardeerd is door de hele gemeenteraad. Daarnaast blijft hij zich inzetten als penningmeester van het landelijke GroenLinks bestuur. Ook de installatie van de nieuwe fractie heeft plaats gevonden met naast fractievoorzitter Vincent Koerse, de raadsleden Trudy Willig-Tol en nu in een tijdelijke dubbelrol Astrid van de Weijenberg (lopende de formatie blijft ze ook aan als demissionair wethouder). Ook de komende vier jaar blijven we ons met hart en ziel in zetten voor een groen en sociaal Waterland!