Nieuwe impuls Galgeriet

Eindelijk gaat er wat gebeuren op het Galgeriet. Al eindeloos lang kijken we aan tegen een verouderd en onttakeld industrieterrein waar geen cent meer in geïnvesteerd wordt. Projectontwikkelaar Hoorne Vastgoed gaat een begin maken. Met vierhonderd woningen. En ja, ook met een supermarkt, een Albert Heijn.

Dat bekijken de winkeliers in de binnenstad en ook op ’t Spil met angst en beven. En dat begrijpen wij. Hoe zal dat uitpakken? Rapporten laten zien dat er ruimte is in Monnickendam voor een andere supermarkt. Veel Monnickendammers willen iets anders dan Deen en doen hun boodschappen elders. Veel Monnickendammers zijn dus blij met de komst van Albert Heijn.

Maar er is ook verzet. Niet alleen van ondernemers. Wordt het niet te druk op ’t Prooyen met een bierbrouwerij met horeca op ’t Galgeriet en een brug over het water? Kunnen de bedrijven die wegmoeten een goed plekje vinden? GroenLinks neemt al die zorgen serieus en zal toezien op een zorgvuldige ontwikkeling. Maar we zijn ook blij dat er eindelijk wat gebeurt op het Galgeriet. Laten we dit lopen dan gebeurt er de komende tien jaar niets.