Evaluatie campagne Tweede Kamer verkiezingen 2017, vooruitblik naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2018

Het is al weer vier weken geleden dat we naar de stembus gingen voor een nieuwe Tweede Kamer. GroenLinks heeft een goed resultaat bereikt waaraan ook  Waterland een mooie campagnebijdrage heeft geleverd.

We zijn in Waterland bij de landelijke verkiezingen gegroeid van een magere 2,62 % in 2012 ( 288 stemmen)  naar 9,51 % nu ( 1136 stemmen). Landelijk behaalde GL 959.600 stemmen ( = 9,1 % )  We zitten dus 0.41 % boven het landelijk gemiddelde.  Alle kiezers hartelijk dank.

Wij zetten als GroenLinks Waterland ook voor de gemeentelijke verkiezingen hoog in. De campagne gaat door. Landelijk scoorden we nu bijna 10 procent van de stemmen, maar lokaal halen we al een aantal jaren hogere percentages. We zijn al jaren de derde partij in Waterland en de grootste op links.

Dit motiveert ons om nu al bezig te gaan met de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen. Die worden gehouden op 21 maart 2018. Dit lijkt ver weg, maar er moet een hoop gebeuren, zoals: 
•        Het maken van een verkiezingsprogramma
•        Werven van mensen voor de kieslijst
•        Voorbereiden en uitvoeren van campagne activiteiten.
•        Etc. etc.

De afgelopen drie jaren hebben bewezen dat een college met een prominente positie voor GroenLinks heel mooie resultaten kan halen, zeker met onze Wethouder Laura Bromet. Op milieugebied heeft GroenLinks de gemeente Waterland op veel fronten groener en klimaatbewuster gemaakt. In onze laatste nieuwsbrief, die huis aan huis werd verspreid, kon iedereen daar meer over lezen.
We gaan als fractie en als bestuur en met de hulp van ieder die ons wil steunen  werken aan een mooie uitslag bij de gemeenteraadsverkiezingen komend jaar. En we gaan daarna hopelijk goed samenwerken binnen een nieuw college met onze progressieve broeders en zusters. Aan GroenLinks Waterland zal het niet liggen!
Daarbij vragen we steun! Moedig ons aan, spreek ons aan en wees betrokken.
Heb je nog geen kennis gemaakt met GroenLinks Waterland? Voor wie zich aanmeldt organiseren we binnenkort een compacte kennismaking van drie of vier avonden met de lokale politiek. In de aanloop naar de verkiezingen van 2018 willen we één grotere ( in het Weeshuis) en een aantal kleinere meet-ups organiseren. We zullen hierover zo spoedig mogelijk berichten.
Je kunt dus op veel verschillende manieren actief worden:
•        Denk mee over het verkiezingsprogramma in Waterland
•        Meld je aan als potentiële kandidaat op de kandidatenlijst
•        Werf medestanders in je omgeving om mee te doen met GroenLinks
•        Kom straks naar onze meet-ups
•        Maak nu al [nader] kennis met de lokale politiek
•        Help mee in de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen.
•        Geef je op voor een activiteit naar keuze of bedenk er zelf een!
•        En tenslotte:  Ben je nog geen lid, word dan lid!

Stem voor verandering. Doe mee! We hebben jullie nodig!
We willen Waterland nog verder veranderen in de groenste gemeente van Nederland met een grondstoffenplan in plaats van afvalscheiding, met veel meer laadpalen voor elektrisch rijden, met kleinschalig groen wandel- en fietstoerisme, met een autovrije binnenstad in Monnickendam en met behoud van de groene ruimte in het buitengebied en nog veel meer.

Doe je mee? Meld je nu aan f.ronchetti@ziggo.nl of bel. We nemen contact met je op.

Frans Ronchetti
[voorzitter afdeling Waterland]
Telefoon: 0299 652042