De ondertekening in het Weeshuis

Beschutte werkplekken in het Weeshuis

Gemeente Waterland en Stichting Werk en begeleiding Noord-Holland (Philadelphia Zorg) tekenden dinsdag 16 januari 2018 een overeenkomst met betrekking tot het realiseren van beschutte werkplekken in Waterland. Door deze samenwerking is voor vier mensen een werkplek met begeleiding gevonden in Het Weeshuis in Monnickendam.

Onze wethouder Laura Bromet is blij dat het gelukt is om geschikte werkplekken te realiseren.

Het gaat hierbij om mensen die afkomstig zijn van voormalig BaanStede en om mensen met een arbeidsbeperking die een beroep doen op de Participatiewet. Het is belangrijk dat zij passend en relevant werk doen waarbij bovendien voldoende begeleiding aanwezig is. Deze eerste vier hebben proef gedraaid in Het Weeshuis en dat is succesvol verlopen. Zij gaan voornamelijk in de keuken en de bakkerij van Het Weeshuijs werken. Daar helpen zij mee bij het bakken van taarten en gaan ze schoonmaakwerk doen. Het gaat dus om ├ęcht werk en niet om dagbesteding. Daarom ontvangen zij ook een salaris volgens de Cao-WSW. Ik vind het heel fijn dat zij een plek in Het Weeshuis hebben gevonden!

Beschutte werkplekken

Beschutte werkplekken zijn werkplekken voor mensen met een arbeidsbeperking die werkzaamheden verrichten met begeleiding. De werkplek wordt voor hen aangepast. Het betreft geen dagbesteding maar regulier werk. Naast de vier WSW-medewerkers is in Het Weeshuis ook plaats voor 3 medewerkers met een arbeidsbeperking die een bijstandsuitkering ontvangen.