Eén vergadering maar in mei, waarin we het besluit hebben genomen over de komst van een verenigingsgebouw op het Galgeriet, waarin naast de muziekvereniging ook andere culturele en maatschappelijke organisaties een plek kunnen vinden, een mooie investering in de leefbaarheid van deze nieuwe wijk.

Ook werd de kredietverhoging voor het schoolgebouw van de Havenrakkers door de raad vastgesteld, wel willen als raad duidelijkheid over hoe het nou zover kon komen. Ten slotte werd de oprichting stichting waarborgfonds veiligheidsregio bevestigd door onze raad.

In juni werden de financiële stukken van het recreatieschap Twiske-Waterland en de veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland door de raad vastgesteld.
De stukken ter voorbereiding op de invoering van de omgevingswet werden ook door de raad vastgesteld. CDA en VVD grepen deze gelegenheid aan om meer controle naar de raad te halen ondanks negatief advies van de wethouder, wij stemden daarom ook tegen deze amendementen. Ook de nota bodembeheer van de Omgevingsdienst IJmond werd raadsbreed aangenomen, net als de nieuwe informatieverordening Waterland en de zienswijze op de financiële stukken van het Waterlands archief.

Over de financiële stukken van de GGD hebben D66, VVD en WaterlandNatuurlijk een heel negatief amendement op de zienswijze aangenomen gekregen, voor PvdA, GroenLinks en CDA was dit reden om tegen de zienswijze te stemmen. Deze drie partijen hebben wel vertrouwen in de verbeter plannen van de GGD.

Ten slotte werd er in deze twee maanden ook veel gesproken over de Kruisbaakweg op Marken. Het uiteindelijke bouwplan dat daar nu aangevraagd is, bestaat uit 6 dure woningen, de provincie is het niet eens met de ontwikkeling op die locatie, als GroenLinks sluiten we ons daarbij aan. Plannen om tot meer en toegankelijkere woningen voor jongeren en starters op die locatie te komen zijn niet haalbaar.
Gelukkig gaat er wel voor die doelgroepen gebouwd worden op het voormalige C-veld van de voetbalclub op Marken. Besluitvorming hierover is uitgesteld tot de raad van september